Recept Vlierbloesem Siroop

Gepubliceerd op 29 mei 2021 om 17:54

Mijn recept voor vlierbloesemsiroop:

 

Als je vlierbloesem gaat plukken ben er dan wel zeker van of je het goede plukt.
Twijfel je? Neem dan iemand mee met ervaring.

Zorg dat je tijdens het plukken altijd genoeg over laat voor vogels en insecten, en niet te vergeten om later in het jaar vlierbessensiroop te kunnen maken.
Pluk bij meerdere struiken, zo kun je meer bij elkaar krijgen zonder 1 hele struik leeg te plukken.

 

Ingrediënten:
Ongeveer 10 schermen bloesem
750 ml water
3 eetlepels geleisuiker
Halve biologische citroen in schijfjes, met schil

Hoe ga je te werk:
Leg de bloesem in een vergiet of op een schone doek zodat de insecten die er nog op zitten, weg kunnen kruipen.
Laat dit zo een half uurtje liggen.

Doe hierna de bloesem en de citroenschijfjes in een kom, 
giet er 750ml koud water overheen, doe de deksel er op en laat het 24 uur staan.

Na 24 uur giet je alles door een vergiet, zeef alles goed en giet het daarna door een zeefdoek. 

Pers de citroen en de bloesem goed uit, totdat er geen vocht meer door de doek komt.
Het opgevangen vocht doe je in een pannetje, verhit het totdat het kookt.
Doe er dan 4 eetlepels geleisuiker bij en laat alles ongeveer 3 minuten koken.
Schud het mengsel meteen in een schone, uitgekookte fles.
Af laten koelen en genieten maar!

Je kunt natuurlijk ook rietsuiker of kristalsuiker gebruiken, ook kun je, naar wens, meer geleisuiker toevoegen.
Ik hou persoonlijk niet van heel erg zoet en vind deze combinatie heerlijk fris.

Enjoy!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.