• Gratis verzending vanaf €75,00 (binnen NL)
  • Bij iedere bestelling een kadootje 💕
  • Volg me op instagram voor de nieuwste updates en de leukste storysales ✨

Voeding tijdens de borstvoedingsperiode

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 10:35

Over het algemeen denken mensen dat de voeding van een moeder de kwaliteit van haar melk positief of negatief kan beïnvloeden.
Dat het perfecte dieet de sleutel is tot melk van de hoogste kwaliteit. Dit is echter niet het geval.
Een gezonde, uitgebalanceerde voeding zorgt er wel voor dat je de gezondste versie van jezelf bent en de kwaliteit van je leven kunt verbeteren.

Tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode krijgt je baby, wat betreft voedingsstoffen, voorrang.
Dus als je lichaam moet kiezen met omega 3 vetzuren jouw hart te voeden of om diezelfde vetzuren te gebruiken voor de opbouw van het centrale zenuwstelsel van je baby, kiest het voor je baby.

Een uitgebalanceerde en gezonde voeding is dus niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je kindje, maar ook voor jezelf.
Zorg er dus voor dat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zodat jij en je kindje gezond en goed doorvoed blijven.

In bijna elke cel van je lichaam worden essentiële voedingsstoffen opgeslagen. Je hebt dus een grote reserve opslag waar je uit kunt putten en waarmee je lichaam melk van een goede kwaliteit aan kan maken.
Als jij echter op dieet gaat of je voeding verwaarloosd, raakt deze opslag uitgeput.
Je lichaam kan je kindje niet geven wat het niet heeft.
Zorg er dus voor dat dagelijks de 4 hoofdbestanddelen in je voeding aanwezig zijn.

Over het algemeen moet de helft van je bord gevuld zijn met groenten of fruit, een vierde van je bord met eiwitbronnen en een vierde van je bord met volkoren producten.

Zolang je de 4 hoofdbestanddelen; eiwitbronnen (bonen, noten, zaden), groenten, fruit en volkoren producten, dagelijks tot je neemt is de kans groot dat je goed bezig bent!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.